fbpx
Search
Close this search box.

CHECK-UP

Anasayfa » TIBBİ BÖLÜMLER » CHECK-UP

Check-Up Nedir?

Modern tıpta artık tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanında koruyucu sağlık hizmetleri ve erken teşhis ve kontrol programları giderek önemini artırmaktadır.
Sağlıkta öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerini en etkin bir şekilde kullanıp hastalığa yakalanma sıklığını azaltmak, ikinci olarak kontrol ve check-up programlarıyla erken tanı ve teşhis ile olası riskleri ve tehlikeleri önceden tespit edip ona göre tedbir almak esas olmalıdır.
Sağlıklı bir birey olarak risk durumumuza göre, ailevi ve genetik durumumuza göre ve yaşımıza göre uygun periyotlarla kontrol ve check-up programlarından geçmeliyiz.
Ailevi ve genetik risklerimiz varsa 30’lu yaşlarda, hiçbir risk faktörü yoksa 40 yaşın üstünde yılda bir defa risk düzeyimize uygun bir check-up proğramından geçmeliyiz.

Check-up yaptırmak, sağlıklı bireylerin sağlık durumlarının genel değerlendirilmesi ve henüz şikayete yol açmamış olası bir hastalığın erken tanısı için kritik öneme sahiptir.

Check-up yaptırmak kişinin kendine ve sağlığına özen göstermesinin bir ifadesi olarak düşünülebilir.

Bazı hastalıklar ve özellikle kanserde erken teşhis son derece önemlidir. Bu nedenle check-up kontrolleri sonucunda bu tür hastalıkların erken teşhisi, tedavinin başarısını da artırmaktadır.

Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi hem de yaşam kalitesi açısından son derece büyük önem taşır.

Check-up yaptırmanın bir diğer amacı da yaşın, cinsiyetin, sigaranın, özellikle kadınlarda hormonal dönemlerin (doğurganlık-menopoz gibi) getirdiği olası hastalık risklerinin belirlenmesi, ailesel kaynaklı olan şeker hastalığı, koroner arter hastalığı, inme ve kanser riskinin araştırılmasıdır.

Check-Up Kimlere Yapılır?

40 yaşını geçmiş kadın, erkek tüm bireyler; standart yaptırması gereken testlere ek olarak, göz muayenesi, kardiyolojik incelemeler ve kanser kontrolü için ek tetkiklerini, ailesel riski olsun olmasın, yaptırmalidir.
Ailesel riski olanlar ise bu testleri yaptırmak için 40 yaşını beklememelidir. Risk grubunda olanlar 30’lu yaşlarından itibaren taşıdıkları risklerle ilgili ek test ve tetkiklerini yaptırmayı ihmal etmemelidir.
Ailesinde kanser öyküsü olan kadınlar yılda bir kez PAP smear testi yaptırmalı, meme ultrasonografisi, mamografi, solunum fonksiyon testleri ve bilgisayarlı akciğer tomografisi çektirmelidir.
Ailesinde kanser öyküsü bulunan erkekler ise yılda bir kez prostat spesifik antijen, solunum fonksiyon testi ve bilgisayarlı akciğer tomografisi çektirmelidir.

Check-Up Listesi

ÇOCUK CHECK-UP

POLİKLİNİKLER
GÖZ MUAYENESİ
ÇOCUK DOKTOR MUAYENESİ
KULAK BURUN BOĞAZ MUAYENESİ

TAHLİLLER
EKG
GLUKOZ
AST
ALT
SEDİMANTASYON
TAM İDRAR TAHLİLİ
DEMİR BAĞLAMA
B12 VİTAMİN
D VİTAMİNİ
ÜRE (BUN)
KREATİNİN
CRP

RADYOLOJİ
TÜM BATIN ULTRASON
AKCİĞER GRAFİSİ

Katalog için tıklayınız..

DETAYLI BİLGİ İÇİN UZMANLARIMIZLA İLETİŞİME GEÇ >>

TIBBİ BÖLÜMLER

Nasıl Yardımcı Olabiliriz.

0212 656 8600

PBX
info@ahastanesi.com